http://www.wijwillenzon.nl/
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Andere initiatieven

 
 • Wijwillenzonners helpen elkaar. Een van de deelnemers aan wijwillenzon is een forum gestart: http://wijhebbenzon.nl
 • Profiteer mee van de zonnepalenactie van Texel Energie. Kijk op http://www.texelenergie.nl/pv-installatie/home-pv-installatie
 • Kwaliteitskeurmerk Zonnekeur
  De branchevereniging HollandSolar werkte de afgelopen jaren aan een
  kwaliteitskeurmerk Zonnekeur. Installateurs kunnen nu Zonnekeur Installateur worden, de vereisten hiervoor zijn op www.depk.nl te downloaden. Consumenten kunnen voortaan zoeken naar Zonnekeur Installateurs die voldoen aan de eisen en normen van Holland Solar, met een professionele bedrijfsvoering en betrouwbare panelen.
  Lees meer op Holland Solar: http://bit.ly/zonnekeurmerk
 • De Zonneveranda
  WijWillenZon.nl is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Private
  Energy. De enthousiaste mensen van Private Energy brengen weer een vernieuwend product in Nederland uit: de duurzame zonne-veranda! Het dak van deze aan te bouwen veranda bestaat uit glazen zonnepanelen met een lichttransmissie van ca. 40 procent. Daardoor biedt de zonne-veranda behalve het gemak van een gewone veranda, ook eigen zonne-energie die het klimaat spaart en de energierekening omlaag brengt. De aluminium of houten zonne-veranda levert 1250
  WP en kan aan bijna elke woning worden aangebouwd of los staan. De zonneveranda biedt mensen die niet beschikken over een geschikt dak toch de mogelijkheid om zelf zonnestroom op te wekken. Er is tot 15 procent subsidie op de aankoopkosten mogelijk (maximaal 650 euro) en de installatie is nu extra gunstig vanwege de verlaagde 6 procent btw.
  Lees meer: http://www.zonneveranda.nl
 • Leuke weetjes over Zonneenergie. Kijk op de blog van Henk de Vries http://zonneenergieweetjes.wordpress.com
 • Met zonnepanelen gaat u uw eigen groene stroom opwekken. Goed voor het milieu maar ook voor uw kosten. Om optimaal gebruik te maken van uw eigen groene stroom kan het helpen om inzicht te hebben in uw huidige elektriciteitverbruik.
  - Ontdek de bijdrage van uw zonnepanelen;
  - Breng het sluipverbruik in uw woning in kaart;
  - Optimaliseer uw verbruik zodat u nog minder afhankelijk wordt van het net.
  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die voor uw situatie het meest passend zijn? Ecobouwadvies helpt u graag verder met besparen.
 • Natuur en Milieu lanceert Dag van de Zon, 21 juni 2011. Zie het Persbericht en de Aankondiging. En teken voor BTW verlaging op zonnepanelen op www.zonzoektdak.nl
 • Voor alle deelnemers van Wijwillenzon is er nu ook Homestroom! Homestroom is het enige doorlopende inkoopcollectief voor energie voor particulieren in Nederland. Naast 100% groene stroom levert Greenchoice (de leverancier van het collectief) ook 100% bosgecompenseerd gas. Vergroen dus nu je complete energie huishouden. Het gastarief van Homestroom behoort tot de scherpste in de markt. Greenchoice is een van de eerste maatschappijen die de grens op salderen heeft afgeschaft. Klik hier voor meer informatie en word lid
 • Zjools lanceert een nieuwe productcategorie, energiedisplays. Meer informatie www.zjools.nl
 • Vanuit de energiebesparingscampagne Meer Met Zonwering kunt u op www.meermetzonwering.nl zien hoe bijzondere aandacht wordt besteed aan scholen bij het optimaal benutten van zonne-energie.
 • BEDRIJFzoektBUUR. Voorbeeld een klein bedrijf (Bedrijf) dat geen goed eigen dak heeft en wel een flinke energie voetafdruk heeft voor werken en vervoer en daar graag voor wil compenseren zoekt vervolgens contact met een Buur die wel een goed dak heeft, maar geen geld.
  Bedrijf investeert in de PV installatie die ('roerend') op het dak wordt geplaatst van Buur.
  Bedrijf ontvangt gedurende 6 tot 10 jaar de oogst, in de vorm van geld, van Buur. Die oogst wordt rechtstreeks genuttigd door Buur, maar die heeft daardoor wel een lagere energierekening. Wat hij minder betaalt aan de energieleverancier, betaalt hij nu aan Bedrijf. Klik hier voor een voorbeeldovereenkomst.

 

© 2024 Stichting Wijwillenzon