http://www.wijwillenzon.nl/
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Verpest U de markt voor bestaande verkopers van zonnepanelen en installateurs?

 

Wij Willen Zon is een stichting zonder winstoogmerk. Wij verdienen niets aan de verkoop van zonnepanelen, maar dekken de kosten die voor deze actie worden gemaakt (verzekering, administratie, logistiek e.d). Sommigen beweren dat de installatiebranche van de actie te lijden heeft. Maar door gezamenlijk een megaorder te plaatsen, kunnen we mensen zonnepanelen bezorgen die zich dat anders niet konden veroorloven. Nu zijn er klanten voor zonnestroom, die er anders simpelweg niet waren geweest. Alles bij elkaar vormen de uren voor het installeren van duizenden sets zonnepanelen een omvangrijke klus verspreid over bedrijven door het hele land. Op verschillende onderdelen kan een lokale installateur aan Wij Willen Zon verdienen. Hij kan uren en materiaal rekenen voor de noodzakelijke aanpassingen aan de meterkast, die netjes afwerken en hij kan ook servicecontracten aanbieden. Vele honderden installateurs omarmen het initiatief inmiddels, het betekent extra werk voor ze.

Wij Willen Zon heeft de zonnigste branche van ons land klanten aangereikt. Wij Willen Zon doet zelf geen installaties en zal na afloop van deze actie geen inkooporganisatie blijven. Het doel van de actie is bereikt, een versnelling genereren in de installatie van zonnepanelen waarmee Nederland zijn achterstand ten opzichte van andere landen kan inlopen. Wij Willen Zon heeft laten zien hoeveel mensen graag hun eigen, duurzame stroom opwekken. We waren de eerste die deze vergeten groep klanten aan zonnestroom hielpen. Er is een flinke markt aangeboord: er komen iedere maand nieuwe marktinitiatieven en financieringsconstructies bij.

Sommigen zeggen dat installateurs naast de marge op de panelen grijpen. Maar als er een grote marge op de panelen had gezeten, hadden veel deelnemers hun zonnepanelen niet aangeschaft, want zonder subsidie en zonder Wij Willen Zon-korting was de aanschaf en installatie relatief duur.

Er staat de branche nog ingrijpende veranderingen te wachten. De bestaande subsidie voor zonnestroom voor particulieren is in december 2010 afgeschaft. In juli 2011 heeft het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie met terugwerkende kracht een streep gezet door de subsidie op andere duurzame energieopwekking (warmtepompen en zonneboilers). Tegelijkertijd gonst het juist nu van nieuwe ideeën. Wij Willen Zon praat met gemeentes, scholen, bedrijven en stichtingen over vervolgacties. Er komen nog heel veel kansen voor de zonnigste bedrijven. Zonder deze nieuwe marktinitiatieven zouden de bezuinigingen op groene subsidies nog harder aankomen.

 
 
Terug naar veel gestelde vragen
 
© 2022 Stichting Wijwillenzon