http://www.wijwillenzon.nl/
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Waarom heeft de branche van installateurs kritiek?

 
Ruim voor 11-11 de Dag van de Duurzaamheid hebben we gesproken met directeuren van brancheorganisatie Uneto-VNI van installateurs en Meer met Minder, beiden waren enthousiast over de actie. Uneto-VNI gaat extra cursussen aanbieden. Meer Met Minder informeerde al zijn aangesloten leden met ervaring in zonnepanelen.


De voorzitter van de vereniging Holland Solar juicht duurzame initiatieven als Wij Willen Zon eveneens toe, maar is ook bezorgd. Onder meer vreest Holland Solar in de Volkskrant van 16 december jl. dat er iets mis zou kunnen gaan bij het offreren en installeren van zo veel panelen. "Het gaat dan met name om mogelijke neveneffecten, die u wellicht zijn ontgaan. Dat is voor het goede begrip geen negatieve kwalificatie van uw initiatief." legt voorzitter Gerard van Amerongen van Holland Solar medio januari in een brief aan de stichting uit.
De Stichting Wij Willen Zon heeft voor dit project deskundigheid in de arm genomen en de in de branche gangbare garantie- en voorzorgsmaatregelen als uitgangspunt genomen. De positieve grondhouding van koepel Holland Solar stelt Wij Willen Zon op prijs.


De meeste installateurs juichen deze actie vanaf de start op 11 november toe en melden zich massaal aan. Zij zijn blij met tienduizenden uren werk, die er anders niet waren geweest.


Wij Willen Zon wil onafhankelijk, zonder subsidie, een positieve impuls geven aan zonne-energie in Nederland: voor de klant, voor de installateur en voor het milieu. Stichting Wij Willen Zon bereikt lage prijzen door gezamenlijke inkoop en dus schaalgrootte en lang en goed onderhandelden over alle kostenposten in de keten. Ze krijgt helemaal geen subsidie (ook Stichting Urgenda werkt voor haar geld en krijgt geen langjarige subsidie en geen steun van de postcode loterij).

 
 
Terug naar veel gestelde vragen
 
© 2022 Stichting Wijwillenzon