http://www.wijwillenzon.nl/
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Bij wie klop ik aan voor garantie als er iets niet werkt? Wij Willen Zon of de installateur?

 
Stichting Wij Willen Zon is als verkopende partij aansprakelijk voor fouten en mankementen aan geleverde panelen, omvormers en montage materiaal en niet de installateur (behalve als de installateur verwijtbare fouten maakt bij de installatie, dan is deze voor die fouten aansprakelijk).

Stichting Wij Willen Zon is verantwoordelijk voor deze actie en blijft ook aanspreekpunt, ook over 5 jaar. De Stichting blijft gewoon bestaan en zal na deze actie ook andere activiteiten ondernemen. De actie is tijdelijk, de Stichting niet! We hebben gekozen voor hoogwaardige panelen, van een producent met een goede reputatie. Natuurlijk, er kan bij een partij van 10 MW aan zonnepanelen altijd een minder model tussen zitten of tijdens het transport iets misgaan. In zulke gevallen zullen wij bemiddelen en zo snel mogelijk zorg dragen voor vervanging van paneel of omvormer. U hoeft niet zelf naar China te bellen, dat regelen wij. Hoe werkt dat?

a. Fabrieksgarantie

Stel dat een onderdeel niet goed werkt, dan heeft u 5 jaar fabrieksgarantie op de omvormer en 10 jaar garantie op de panelen die u via stichting Wij Willen Zon aanschaft. De stichting heeft een voorraad reserve panelen en omvormers aangelegd in Nederland. Klanten kunnen zich bij WWZ melden per email, nadat een installateur heeft geconstateerd dat iets echt stuk is dat onder de fabrieksgarantie valt. De kosten van de installateur zijn voor de klant. Als u de verzekering heeft, die wij aanbevelen (zie hieronder) worden ook de installatiekosten kosten vergoed. Mocht er een – niet verwachte- grootschalige fout optreden, dan komen de fabrikanten snel in actie, want zij willen hun goede naam niet verliezen. Daarover heeft Wij Willen Zon harde afspraken gemaakt.

b. Voorraad, snelle vervanging

De Stichting Wij Willen Zon houdt zelf in Nederland een kleine voorraad aan van alle onderdelen die wij leveren. Als er iets stuk gaat binnen de garantieperiode van vijf jaar krijgt u snel vervangende onderdelen.

c. Extra service van omvormerfabrikant Chint

Chint is de Chinese leverancier van de omvormer. Voor de Europese markt is Chint een nieuw merk, in China is het een zeer bekende en grote fabrikant. De omvormer is altijd het meest gevoelige onderdeel in een pakket voor zonnestroom.

Chint wil graag toetreden tot de Europese markt en biedt daarom extra service voor deelnemers aan Wij Willen Zon. Chint heeft een partnerschap aangegaan met een grote Amerikaanse partner, een technisch gespecialiseerd service bureau, met een grote vestiging in Duitsland, genaamd CTDI. Vanuit Duitsland houdt Chint voor ons grotere voorraden omvormers en biedt ook technische support in Nederland Als zich problemen met de omvormers voordoen.

 
 
Terug naar veel gestelde vragen
 
© 2022 Stichting Wijwillenzon