http://www.wijwillenzon.nl/
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Zijn jullie Chinese zonnepanelen en omvormers goed?

 

Wij Willen Zon wil alleen de beste kwaliteit producten, geen goedkopere B- of C-merken.

Panelen

De zonnepanelen van Wij Willen Zon worden geleverd door CSUN (voorheen CEEG): een groot en gerenommeerd bedrijf in China met veel ervaring in Europa en beursgenoteerd. Het bedrijf levert A-kwaliteit.

In zonnepanelen jargon heet dat 'Tier 1'. De bedrijven en hun producten hebbende volgende kernmerken ((Engels):

1. Stock-listed on US market ( New York or Nasdaq);

2. Full set of certification from independent top-certification agencies;

3. Limited warranty covering: workmanship (>= 5 years); power output ( >=90% for >10years; >= 80% for 25 years );

4. Track-record in PV industry; Internationally recognized brands, International presence (sales representation, warehouses);

5. Strong and long-term technical roadmap;

6. Vertical integration and production capacity;

7. Financially healthy & listed as bankable with some key international banks;

De panelen voldoen aan de CE-normen, hebben IEC 61215 keurmerk en zijn TUV gekeurd (de Duitse KEMAkeur). Daarnaast werkt CSUN aan een recyclingregeling, zodat de panelen na 30 of 40 jaar levensduur ingeleverd en hergebruikt kunnen worden.

Omvormers

De omvormers zijn van Chint, een grote Chinese maatschappij met een goede staat van dienst op het gebied van elektrische laagspanning, vermogenstransmissies en distributie. Ze behoren tot de top 20 van het Chinese bedrijfsleven en is een belangrijke internationale speler met veel kennis van zaken. Het bedrijf heeft meer dan 16.000 werknemers in dienst. Bovendien heeft Chint een dochteronderneming die A-kwaliteit panelen maakt, dus ze heeft ervaring in de branche.

Chint heeft een A rating en een “Sehr gut” stempel gekregen van het Photon tijdschrift. Photon is één van de meest gerespecteerde instituten wat betreft het testen van omvormers en zonnepanelen. Zie hier het artikel in Engels en in Duits.

Chint in Europa

Chint wil ook de Europese markt veroveren. In Nederland is Chint nog niet bekend, omdat Europese partijen liever werken met bekende merken uit Europa, ook al zijn de Europese omvormers veel duurder. Als Chint Europees doorbreekt met hun goede kwaliteit, verwachten wij dat alle omvormers goedkoper worden. Chint wil In Europa goed beginnen en biedt er servicepunten, opdat ze snel kunnen leveren en ter plekke service kunnen verlenen als er iets fout gaat,. Ze bieden gewoon standaard 5 jaar garantie op hun product.
Zie persbericht van CHINT mbt 7x 24 uurs after-service in Europa via CDTI.

Stichting Wij Willen Zon heeft contractueel vastgelegd dat een stukke omvormer zonder discussie binnen 48 uur wordt vervangen door een nieuwe. Alleen als later blijkt dat aantoonbaar de fout bij de klant of de installateur heeft gelegen, volgt een factuur.

 
 
Terug naar veel gestelde vragen
 
© 2023 Stichting Wijwillenzon