http://www.wijwillenzon.nl/
Stichting Wijwillenzon - info@wijwillenzon.nl

Hoe zijn de arbeidsomstandigheden in China?

 
De laatste jaren is in China een duidelijke trend waarneembaar van sterke verbetering over de gehele linie (arbeidsomstandigheden, milieu, veiligheid). Dat gebeurt niet slechts onder druk van buitenlandse consumenten organisaties. Ook omdat de levensstandaard van Chinese mensen steeds verbetert en
Chinesen mondiger worden, worden misstanden steeds eerder aangepakt.

- De voorzitter is bij CSUN (CEEG) binnen geweest, hypermoderne Nederlandse en Duitse machines, high tech, en geen kinderarbeid.

- De door ons geselecteerde producenten van A-kwaliteit zonnepanelen zijn beursgenoteerd en onderhouden standaarden voor wat betreft milieu (ISO 14001) en kwaliteitscontrole in het productieproces (ISO 9001). Dit soort ISO-standaarden wordt door externe partijen jaarlijks op correcte implementatie gecontroleerd.

Dat geldt overigens voor het grootste deel van de A/kwaliteit zonnepanelensector in China.

- Het salarisniveau in de PV sector ligt 30% boven het gemiddelde in China.

- De productieomgeving in de PV industrie vereist organisatie en voor de meeste stappen in het proces is een zeer schone omgeving nodig.

- Beursgenoteerde (publieke) bedrijven moeten zich continu verantwoorden voor hun methodes en zouden kwetsbaar zijn als zij misstanden zouden toestaan.

- Het management is van internationaal niveau, met mensen aan de top die jarenlang in Europa of VS gewerkt hebben bij multinationals. De CEO van CSUN bijvoorbeeld, heeft voor zijn carrière in de PV industrie jaren lang bij Dupont in de VS management functies bekleed.

 
 
Terug naar veel gestelde vragen
 
© 2023 Stichting Wijwillenzon